Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Édességek és gourmand illatok

Ezek a nagyrészt vaníliára épülő illatok ételszagokra, különösen édességekre és desszertekre emlékeztetnek; az egyszerűbb csokoládé, friss tejszín és karamell illatától az összetett vagy egzotikusabb receptekig, mint a macaroons, a crème brulée, az egyre népszerűbb cupcakes és a rágós nugát.

Az első sikeres "gourmand" illat karamell és csokoládé hatást keltett az etil-maltol (a vattacukor/cukorkaramell illata), a természetes pacsuli (melynek kakaós arculata) felhasználásával az ipari etil-vanillin mellett. Ettől kezdve a desszertek illata virágzott, és ez a jegycsoport az egyik legfontosabb a kortárs parfümériában. Noha egyes természetes anyagoknak vannak édes vagy étvágygerjesztő oldalai, ezeknek a jegyeknek a túlnyomó többsége a természetes és szintetikus anyagok keverésével reprodukálható.

Bár leginkább nőies illatokban használják, amelyekben könnyebben átölelhetik az édesebb jegyeket, nincsenek kizárva a férfi vagy unisex illatokból.

Ezek az "ehető jegyek" eufóriát és játékosságot keltenek, aminek eredményeként az orrlyukak mellett az ízlelőbimbók is bizsergetnek. Teljesen újszerű módon bolondítják meg a parfümünket, és lenyűgözőek, ha egy képzett parfümőr használja.